Primer MACROMURAL del MQM 2024 amb jota López

maig 8, 2024

L’artista Jota López ha començat el seu mural en el mur lateral d’un edifici emblemàtic en el centre de Sagunt com és el Musical, on se situa la Societat Musical Lira Saguntina i L’Auditori Joaquín Rodrigo. Este mural s’emmarca en la iniciativa ‘Més que Murs’, organitzada per l’Ajuntament de Sagunt a través del departament de Joventut i Infància.

L’artista estarà durant tota la setmana realitzant el seu mur. José Javier López, més conegut com Jota López, és un artista multidisciplinari de Múrcia nascut en 1995. La seua passió per les arts plàstiques té com a inici el grafiti i anys més tard va derivar en una necessitat de crear un art més complex i a major escala, començant així en la pintura mural.

El seu estil i tècnica estan fortament influenciats pel disseny, creant composicions carregades de color i jugant amb la fusió de formes, la tècnica de realisme i alguns efectes òptics i d’aberracions cromàtiques que aporten un caràcter visual propi del món digital modern, tot això realitzat mitjançant la tècnica de l’esprai.

El seu projecte més destacable és la direcció d’art i disseny del nou àlbum Inkebrantable del grup de rap espanyol SFDK, on a més va realitzar un mural a gran escala (8 x12 m aprox.) de la portada del disc a la ciutat de Sevilla. També ha participat en nombrosos esdeveniments i festivals nacionals, així com en les dos últimes edicions de la Liga Nacional de Graffiti, aconseguint diversos premis en diferents esdeveniments de diferents ciutats.

Este mur serà visitat per l’alumnat del Batxillerat Artístic de l’IES Clot del Moro, dins de les visites que amb el nom de ‘Llavor de Murs’ el festival oferix a l’alumnat d’instituts, on podran veure com pinten els i les artistes i quines tècniques utilitzen, a més de tindre l’oportunitat de xarrar amb ells i elles i realitzar preguntes sobre el seu art, tècnica i estil.

El festival Més Que Murs es desenvolupa en diferents espais de la ciutat i enguany se celebra la IX edició.

Notícies

LAOLIWA (Andrea Oliva)

Durante esta semana la joven artista valenciana LAOLIWA (Andrea Oliva) pintará su mural artístico en la pared lateral del Bingo sala Mónaco, en calle Concepción Arenal, junto a plaza del Sol (Mercado) de Puerto de Sagunto.  Este mural está patrocinado por el...

BUSCAMOS ARTISTAS!!! MQM 2024

El festival de Arte Urbano MÉS QUE MURS, organizado por el Ayuntamiento de Sagunto a través del departamento de Juventud, lanza un llamamiento para formar parte de su IX edición, cuyas intervenciones artísticas se realizarán en mayo de 2024. Condiciones: 1. Puede...

La 8a edició del Festival d’Art Urbà Més que Murs ha començat!

La 8a edició del Festival d'Art Urbà Més que Murs ha començat hui, 10 de maig, amb l'inici del grafiti dels artistes locals  LIVE + BARS en el mur exterior del Conservatori de Sagunt (Carrer Llíria). El festival Més que Murs és una iniciativa promoguda pel departament...