Comença la 6a edició del Festival d’Art Urbà Més Que Murs

oct. 25, 2021

Els artistes d’esta edició provenen de diferents punts d’Espanya com Barcelona, Galícia, Alacant i València i iniciaran les seues obres artístiques a partir del 2 de novembre

 

Novembre és el mes triat per al gruix de les activitats programades per a esta 6a edició del Festival d’Art Urbà Més Que Murs, organitzat per l’Ajuntament de Sagunt a través del departament de Joventut i Infància.

Esta és la segona convocatòria amb una programació i dates adaptades a les circumstàncies de la pandèmia, «i esperem que siga l’última amb restriccions, per a així poder tornar a gaudir d’exhibicions de grafiti, tallers per a les i els més xicotets i jóvens, entre d’altres», afirma el regidor d’este departament, Guillermo Sampedro.

Quant al calendari d’artistes, Anna Repullo, procedent de Sant Feliu de Llobregat (Barcelona), iniciarà la seua obra en l’avinguda Corona d’Aragó, al Port de Sagunt, a partir del 2 de novembre. Esta artista destaca per l’expressivitat i la cruesa dels seus traços en els seus retrats, que dota a l’obra de força i ha guanyat diversos premis d’art urbà en el panorama nacional.

Álex Gambín, artista alacantí nascut en 1996, començarà el seu treball en el mur de la SAG, en l’avinguda Advocat Fausto Caruana, a partir del 8 de novembre. La seua obra té un estil naturalista basat en el realisme i en l’absència de color, a cavall entre la pintura mural i el treball d’estudi. Eixe mateix dia 8, Rubén Viard començarà a pintar en una de les façanes del Pavelló René Marigil, a Sagunt. El seu estil es basa en l’engany visual, creant diferents perspectives sobre plans bidimensionals, mesclant formes i bases. Este mural suposa la part abstracta del festival.

D’altra banda, Galleta María estarà en el Col·legi Ausiàs March de Sagunt a partir del 15 de novembre. Es tracta d’una artista multidisciplinària de València que ha desenvolupat gran part de la seua obra muralística a Barcelona i Buenos Aires. El seu treball sol estar molt vinculat a la temàtica social, sempre davall una mirada feminista.

I, finalment, a partir del dia 22, Taquen A. pintarà sobre una de les façanes del Col·legi Vilamar al Port de Sagunt. Este artista gallec nascut en 1992 és un dels plats forts del festival. Ha passat gran part de la seua vida a Madrid i ha pintat murs per mig món. Gran part de la seua obra gira entorn del natural i orgànic, en la dialèctica entre estos elements i el paisatge.

Com a novetat a destacar, l’elecció d’artistes s’ha realitzat després d’una convocatòria o crida pública, a la que van respondre més de 50 artistes amb interés a sumar-se al festival. En este sentit, segons explica Guillermo Sampedro, «enguany hem obert el festival amb una convocatòria lliure dirigida a jóvens artistes de tot Espanya. També apostem per un festival espaiat en el temps, amb murals i activitats entre octubre i desembre, per a prestar major atenció a cada treball».

Entre altres accions emmarcades dins del festival, el 15 d’octubre es durà a terme l’activitat ‘Més que Llanes – Tejer en la Calle’, una intervenció a càrrec de l’Associació Avocam que tindrà lloc en la plaça Joan de Ribera al Port de Sagunt i que comptarà amb la participació dels seus usuaris/es de tallers en realització de murs.

Així mateix, el grup fotogràfic ARSE també col·laborarà realitzant fotografies durant tot el festival que posteriorment s’exposaran en el Casal Jove del Port de Sagunt durant tot el mes de gener amb el nom ‘MQM21’. També col·laboraran altres col·lectius del municipi com l’Associació Sagunt Reviu o el Batxillerat Artístic de l’IES Clot del Moro.

«Intentem que el nostre festival es consolide entre tota l’oferta d’art urbà de la província, però, sobretot, volem que, des de la regidoria de Joventut i Infància i des del festival, se li done alegria, color i art als nostres carrers i als nostres edificis», ha afegit el regidor.

Una altra novetat per a esta edició de 2021 és la nova pàgina web del festival, que serà visible a partir del 27 d’octubre, www.mesquemurs.es, i que comptarà amb informació d’esta i anteriors edicions del certamen.

També comptarem amb les visites guiades de la Ruta Urban Art, organitzada per la delegació de Turisme, reforçada per visites a murs en procés de realització. Quant a departaments municipals, també col·laboren l’Àrea d’Igualtat, Esports, Turisme i Memòria Històrica i Democràtica.​

Notícies

LAOLIWA (Andrea Oliva)

Durante esta semana la joven artista valenciana LAOLIWA (Andrea Oliva) pintará su mural artístico en la pared lateral del Bingo sala Mónaco, en calle Concepción Arenal, junto a plaza del Sol (Mercado) de Puerto de Sagunto.  Este mural está patrocinado por el...

Primer MACROMURAL del MQM 2024 amb jota López

L'artista Jota López ha començat el seu mural en el mur lateral d'un edifici emblemàtic en el centre de Sagunt com és el Musical, on se situa la Societat Musical Lira Saguntina i L’Auditori Joaquín Rodrigo. Este mural s'emmarca en la iniciativa ‘Més que Murs’,...

BUSCAMOS ARTISTAS!!! MQM 2024

El festival de Arte Urbano MÉS QUE MURS, organizado por el Ayuntamiento de Sagunto a través del departamento de Juventud, lanza un llamamiento para formar parte de su IX edición, cuyas intervenciones artísticas se realizarán en mayo de 2024. Condiciones: 1. Puede...

La 8a edició del Festival d’Art Urbà Més que Murs ha començat!

La 8a edició del Festival d'Art Urbà Més que Murs ha començat hui, 10 de maig, amb l'inici del grafiti dels artistes locals  LIVE + BARS en el mur exterior del Conservatori de Sagunt (Carrer Llíria). El festival Més que Murs és una iniciativa promoguda pel departament...